RECEPTEN

donderdag 23 maart 2017

Marmita met konijn


Dit gerecht kun je maken met de groentes die je zelf wilt. Je kunt ook verschillende groentes gebruiken. Vandaag heb ik alleen doperwtem en aardappelen gebruikt :).Het is een soort tajine gerecht maar dan klaar gemaakt in een pan (marmita)

Wat heb je nodig:
4 aardappelen (geschild en in drie stukken gesneden)
Doperwten
Stukken konijn
1tl kurkuma, gember, paprikapoeder, komijn
half tl zwarte peper,
scheut olijfolie en zonnebloemolie
zout naar smaak
1 middelgrote ui in stukken gesneden
1 tomaat in stukken gesneden
paar takjes koriander (ik gebruik ook wel eens 1 tl gedroogde peterselie)

Bereiding:
Doe een scheut olijfolie met scheutje zonnebloemolie in de pan met de konijn, ui en zout en laat het voor een paar minuten bakken, tot de konijn aan alle kanten gebraden is. Dan doe je er de koriander, kruiden en de tomaat erbij. Laat het nog 5 minuten bakken. Doe er water bij tot de koNijn net niet onder staat, dus het moet er nog net bovenuit steken. 


Laat het koken voor 20 minuten, maar hou het wel in de gaten. Als het alle water heeft opgenomen doe je er wat water bij. Na 20 minuten doe je er de groentes bij en laat je het koken tot de groentes gaar zijn, dat is ongeveer een kwartier.  Het lekkerst is al je saus een beetje opgenomen is en ietsje dikker is geworden. Als er nog te veel saus in de pan is doe je het verder koken zonder deksel op de pan. 

Dit gerecht is lekker met olijven, warme Marokkaans brood en frisse salade. konijnvlees is ook snel gaar net zoals bij kip. Kijk voor je er groentes bij doet of het vlees een beetje zacht is


Geen opmerkingen:

Een reactie posten