RECEPTEN

donderdag 23 maart 2017

Marmita met kip



Dit gerecht kun je maken met de groentes die je zelf wilt. Je kunt ook verschillende groentes gebruiken. Vandaag heb ik alleen broccoli en aardappelen gebruikt :).Het is een soort tajine gerecht maar dan klaar gemaakt in een pan (marmita)

Wat heb je nodig:
4 aardappelen (geschild en in drie stukken gesneden)

Broccoli
Stukken kip (kan hele kip, kipvleugels, dijen)
1tl kurkuma, gember, paprikapoeder
half tl zwarte peper,
scheut olijfolie en zonnebloemolie
zout naar smaak
1 middelgrote ui in stukken gesneden
1 tomaat in stukken gesneden
paar takjes koriander (ik gebruik ook wel eens 1 tl gedroogde peterselie)

Bereiding:
Doe een scheut olijfolie met scheutje zonnebloemolie in de pan met de kippenstukken, ui en zout en laat het voor een paar minuten bakken, tot de kip aan alle kanten gebraden is. Dan doe je er de koriander, kruiden en de tomaat erbij. Laat het nog 5 minuten bakken. Doe er water bij tot de kip net niet onder staat, dus het moet er nog net bovenuit steken. 


Laat het koken voor 20 minuten, maar hou het wel in de gaten. Als het alle water heeft opgenomen doe je er wat water bij. Na 20 minuten doe je er de groentes bij en laat je het koken tot de groentes gaar zijn, dat is ongeveer een kwartier.  Het lekkerst is al je saus een beetje opgenomen is en ietsje dikker is geworden. Als er nog te veel saus in de pan is doe je het verder koken zonder deksel op de pan. 

Dit gerecht is lekker met olijven, warme Marokkaans brood en frisse salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten