RECEPTEN

vrijdag 13 augustus 2010

vermecellisoep / shorba met kip


Benodigdheden:
Kipvleugels of stukjes kipfilet
1 blokje kipbouillon
zout naar smaak (oppassen dat je niet te veel doet, omdat in bouillon ook veel zout zit)
2 tomaten (gepureerd) 
1/2 tl zwarte peper, paprikapoeder, gember, harirakruiden
2 soepkommen vermicelli
paar takjes fijngesneden koriander
1 uitje fijngesneden

Bereiding:
Ik heb een soeppan gebruikt waar 3 liter in kan. Doe kipvleugels, ui, tomaten en koriander in de pan met een scheutje olie. Doe er ook zout bij en laat het op middelmatig vuur beetje bakken voor een paar minuten. Dan voeg je er alle kruiden bij. Je roert alles goed om en dan vul je de pan ongeveer de helft met water.
Laat het voor een half uurtje koken. Doe de bouillonblokjes erbij en laat het voor 5 min koken. Tot slot doe je de vermecelli in de pan en laat je het voor een paar minuten koken tot de vermecelli gaar is.
Daarna serveer je het meteen.

Hier heb ik het weer met kippenvleugels gemaakt maar met bloemetjes pasta en ik heb er ook nog kikkererwten uit blik bijgedaan.

Volg me op Facebook: www.facebook.com/recepten01 

3 opmerkingen:

  1. wat voor bouillon gebruik je hiervoor ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Logis kippen boulinie en alergies voor kippen vlees dan maar groente boulinie en rundvlees gebruiken ook met gehakt blatjes erin kunt u het ook doen

      Verwijderen