RECEPTEN

vrijdag 13 augustus 2010

Chocomuffin

U

Benodigdheden:
Glas driekwart gevuld met olie
Glas driekwart gevuld met suiker
3 eieren
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
2 glazen meel
1 glas melk
2 a 3 tl cacao
100 gr pure chocoladestukjes (of 1 reep van 100 gr zelf in stukjes hakken)

(Je kan er ook hagelslag in doen, of in plaats van cacao en pure chocolade witte chocolade smelten en bij het beslag doen, of gemalen amandelen erbij)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden.

Olie, melk, suiker en vanillesuiker samen mixen voor een paar minuten. Je doet er dan de eieren bij en mix je weer voor een paar minuten. Je giet het dan in een grote kom. Je doet er meel en bakpoeder bij en ga je het met een garde goed mixen met de hand. Dan doe je er cacao bij en de pure chocolade stukjes. Dit roer je even door het beslag. Je beboterd de muffinvorm of je doet er van die papierenbakvormpjes in de muffinvorm. Je vult de muffinvorm 3 kwart met het beslag.

Ik heb niet precies bijgehouden hoe lang het in de oven zat te bakken, ik denk rond 15 a 20 minuten. Je prikt er met een sateprikkertje door de muffin om te kijken of het gaar is. Zijn de muffins gaar dan doe je de oven uit en laat je de muffins in de oven voor ongeveer een kwartier en dan kun je de muffins uit de oven halen.


1 opmerking:

  1. Salaam,
    ik heb een vraagje. wat voor glas gebruik je?en hoeveel muffins krijgje der uit?

    Alvast bedankt.

    Groetjes,
    Asma

    BeantwoordenVerwijderen