Benodigdheden:
1 glas suiker
1 glas olie2 glazen meel
1 glas vanillevla
1 vanillesuiker
1,5 zakje bakpoeder
5 eieren
kwart glas suiker
halve glas water (dit is voor de siroop om over de cake te doen als de cake gebakken is)
Bereiding:
mix met een garde de suiker, vanille suiker en olie. Doe de vanillevla erbij en mix het voor ongeveer 5 min. Daarna doe je de eieren 1 voor 1 erbij. Als de ei opgenomen is in het beslag dan doe je de volgende ei erbij. Je doet daarna bakpoeder en de meel erbij en mix het nog even tot je een gladde beslag hebt. Je beboterd de cakevorm en bak het in de oven om 150 graden.
Als de cake goudbruin uitziet, prik je met een sateprikker in het midden om te kijken of het gaar is.dat is ongeveer na 50/55 min. Als de sateprikker er droog uit komt dan is het klaar, anders laat je het nog even in de oven verder bakken.
Als de cake klaar is laat je het in de oven voor ongeveer 10 minuten met het deurtje open. Je brengt dan ondertussen de water met suiker aan de kook voor ongeveer 5 minuten. Je doet dan met een lepel overal op de cake siroop. Laat het afkoelen voor je het gaat serveren.
mmm ziet er heel erg lekker uit, fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenMeid hoe groot is je glas als je cake maakt? 200 ml of 250 ml?
BeantwoordenVerwijderenHier heb ik van 250 ml gebruikt, maar je kan ook van 200 ml gebruiken, maar dan doe je 1 ei minder. Het gaat erom dat de hoeveelheid hetzelfde is dat je overal hetzelfde glas gebruikt ;)
BeantwoordenVerwijderen