RECEPTEN

maandag 28 april 2014

Lasagne

Ik had nog nooit lasagne met bechamelsaus geprobeerd. Het ja echt super lekker. Voortaan maak ik het met bechamelsaus :)

Benodigdheden:
500 gr gehakt
1 tl peper, oregano, basilicum, chilipoeder
Zout naar smaak
1 pot pastasaus (of 1 pak gehakte tomaten)
Scheutje olijfolie
1 middelgrote fijngesneden ui
2 teentjes knoflook
Bechamelsaus 
Geraspte kaas
Lasagne bladen

Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Doe daarna gehakt, knoflook en zout bij. En bak het geheel tot gehakt gaar is. Voeg dan gehakte tomaten of pastasaus toe.

Maak ondertussen de bechamelsaus:
Benodigdheden en bereiding:
Recept heb ik van YouTube 
75 gram boter
75 gram bloem 
1 liter melk
Half tl nootmuskaat 
Zout naar smaak

Smelt de boter in de pan en doe er een beetje voor beetje bloem bij en roer het goed. Doe er dan tijdens het roeren met garde beetje voor beetje melk bij. Als alle melk erbij is doe je zout en nootmuskaat bij en laat je het tijdens het roeren een minuut of 5 koken tot de saus zich bind. 

Je verwarmt de oven op 200 graden. Je neemt dan een ovenschaal en doe je er een laag tomatensaus, laag bechamelsaus en dan komt laag lasagnebladeren erop. Daarna weer tomatensaus, bechamelsaus, gehakt en lasagne bladeren. Je gaat zo door tot de tomatensaus op is. Je moet eindigen met timatensaus, bechamelsaus en dan geraspte kaas erop. 

Bak het dan in de oven tot je een krokant laagje gekregen hebt. Prik er met een vork doorheen om te kijken of het gaar is. Is de lasagne nog niet gaar doe je nog even aluminiumfolie erop leggen en laat je het verder koken. 

Als je nog wat bechamelsaus over hebt kun je het in de koelkast bewaren en voor bijvoorbeeld Aardappelovenschotel gebruiken.


2 opmerkingen: