Lamsvlees
1 tl paprikakruiden, gember, komijn, kurkuma, ras el hanout (verschillende Marokkaanse kruiden door elkaar)
Half tl peper
Zout naar smaak
1 tomaat
Paar takjes fijngesneden koriander
Pruimen (pitloos bij de Lidl te koop)
Pitloze olijven
2 middelgrote uien
Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie, scheutje zonnebloemolie, ui, vlees en zout in de pan en bak het met de deksel op de pan tot het aan alle kanten gebakken is.
Daarna doe je tomaten, koriander en kruiden in de kan roer het goed om en bak het nog voor een paar minuten.
Doe dan water in de pan tot de vlees bijna onderstaat en doe de snelkookpan dicht. Laat het een half uur koken.
Na een half uurtje haal je de deksel van de pan. Eerst stoom uit laten gaan dan kun je de pan open maken. Je zet het Vuur wat lager en laat het verder koken. Ondertussen doe je pruimen suiker en kaneel met water aan de kook brengen voor ongeveer een kwartiertje. Ligt eraan hoeveel pruimen je gebruikt. Ik had nog maar een klein beetje pruimen om aan jui te laten zien.
Je haalt uit de pan met vlees wat saus eruit en doe je in een andere pannetje de olijven in koken voor ongeveer 10 minuten. Daarna kun je alles op een bord doen :)
Salam , chokran hbiba , w allah yjazik, was goed echt duidlijk , stap per stap machallah. Groeten zahmani
BeantwoordenVerwijderenAssalaam oualaikoum,
BeantwoordenVerwijderenLekker, eenvoudig en zo op tafel. Macha Allah. Dank voor t delen
Goed uitgelegt !! Mijn moeder maakt het ook weleens, en het is echt lekker !!
BeantwoordenVerwijderenIk volg je nu via GFC. Liefs, sara