RECEPTEN

donderdag 20 oktober 2011

Chocolade / notencake


Benodigdheden: (ik gebruik hier glas waar 200 ml in kan)


halve glas gemalen amandelen
halve glas gemalen hazelnoten (je kan ook andere noten gebruiken)
3/4 glas zonnebloemolie
3/4 glas melk
3/4 glas suiker
1 vanillesuiker
1 bakpoeder
3 el cacao
100 gr witte chocolade (gesmolten)
1,5 glas meel
3 eieren

Bereiding:
Mix met een electrice garde vanillesuiker, suiker en olie in een kom ongeveer 1 minuut. Doe er dan melk bij en mix het weer voor 1 minuut. Daarna doe je er 3 eieren bij en mix het tot het een beetje schuimig word. Doe er dan meel en bakpoeder bij en mix het tot je een glad beslag krijgt. Cacao en de gemalen noten doe je er op het laatst bij en mix het even tot het allemaal gemengd is.

Beboter dan een bakvorm en giet er het beslag in. Bak het op 175 graden in een voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Je moet het even in de gaten houden. Elke oven is anders. Als het hoog is en een beetje bruin aan de bovenkant is prik er even met een sateprikker door en als het droog uitkomt is het klaar.

Maak kleine stukjes van witte chocolade en doe er 1 tl zonnebloemolie bij. Laat het in de magnetron smelten. Meng dan heel goed met een vork tot je gladde gesmolten chocolade hebt. Maak met bakpapier een spuitzak en doe daar chocoladepasta in. Knip het puntje eraf en doe het over de cake. Ik heb het in boterhamzakje gedaan en puntje eraf geknipt. Laat de cake in de koelkast verder afkoelen.

7 opmerkingen: