RECEPTEN

maandag 16 mei 2011

Msemen gevuld met kip



Benodigdheden voor de msemen:
500 gr meel
100 gr griesmeel
mespuntje droge gist
lauw warm water tot je soepel deeg krijgt

Bereiding:
Doe alles in een kom en voeg een beetje voor beetje lauwwater toe. Kneed het geheel goed tot je een soepel deeg hebt. Maak er ongeveer 10 balletjes van. Besmeer het een beetje met olie en laat het voor een minuut of 20 rusten.

Benodigdheden voor de kip:
3 kippenbouten
2 gesnipperde uien
paar takjes fijn gesneden koriander
1 tl curry, paprikapoeder, gember
half tl peper
zout naar smaak

Bereiding:
Doe een scheutje olie in de pan en doe er dan alle ingredienten erbij. Bak het voor 10 minuten. Doe er dan water bij tot de kip onder staat en kook de kip goed gaar. Laat het even afkoelen. Haal de kip dan uit de saus. Haal de bot eruit en haal het uitelkaar met je handen tot je hele kleine stukjes krijgt.

Je neemt nu 1 bolletje en maak er een hele grote ronde vel van. Vouw de msemen dubbel en leg er een beetje kipvulling op. Vouw dan de vellen naar binnen zodat je een vierkantje krijgt. Leg het op een met olie besmeerde bakplaat. Werk zo alle msemen af. Besmeer de bovenkant ook een beetje met olie en bak ze in de oven om 230 graden tot ze er goudbruin uitzien.

5 opmerkingen:

  1. @layla: Dank je wel
    @Nad: Thank you. Kip is Chicken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Assalaamoe alaykoum dit ziet er geweldig uit maar kan je dit ook met kipfilet doen alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen