RECEPTEN

woensdag 27 oktober 2010

erwtensoep / bissara


Benodigdheden:

500 gr erwten
2 uien
zout naar smaak
1 tl zwarte peper
1 tl knoflookpoeder
2 teentjes knoflook
1 tl paprika poeder
1 safraan
komijn naar smaak
olijfolie

Bereiding:
Was de erwten en doe het in de pan. Doe er water bij tot de erwten helemaal onder staat. Breng het aan de kook. Je moet het wel in de gaten houden omdat er schuim tijdens het koken naar boven komt. Dat schuim haal je weg. Als er geen schuim meer is dan doe je de uien, knoflook en zout bij. Je breng het aan de kook tot de erwten zacht zijn. Daarna pureer je het. Doe er knoflookpoeder, safraan, peper en paprikapoeder bij. Laat het nog even 10 minuten koken. Je doet dan erwtensoep in een tagine. Doe er een scheutje olijfolie over en komijn naar smaak. Laat het nog een paar minuten door koken.

Als de erwtensoep afkoelt dan word het een beetje dikker. Je kan als je het te dik vind, weer aan de kook brengen en er water bij doen. Erwtensoep kun je ook in bakjes doen en invriezen. Het is de volgende dag lekkerder dan de dag dat je het hebt klaar gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten