RECEPTEN

woensdag 27 oktober 2010

Broodjes gehakt




Benodigdheden:
1,5 mok meel
0,5 mok fijne griesmeel
2 el olie
1 tl zout
1 tl suiker
half zakje gist
lauw water tot je een soepele deeg hebt

Vulling:
Gehakt
paar takjes koriander
1 el vleeskruiden
zout en peper naar smaak

1 ui (lenteui)fijn gesnipperd
1 zakje geraspte mozzarela kaas (of andere geraspte kaas die je lekker vind)



Meng meel, griesmeel, suiker, zout met elkaar. Je doet er dan olie bij en wat water. Je doet water bij het deeg net zo lang tot je een soepele zachte deeg hebt. 

Doe wat olie op de werkplaats. Maak balletjes van het deeg ter grote van een ei ongeveer en leg de balletjes op de werkplaats. Laat het deeg ongeveer een half uur rusten. 

Ondertussen maak je de vulling klaar. Je bakt de ui tot het een beetje zacht is geworden, daarna doe je er de gehakt, fijngemaakte koriander, peper, zout en de vleeskruiden erbij. Je bakt het voor ongeveer 5 minuten.

Je verwarmt de oven op 250 graden. Besmeer de bakplaat met wat olie. Maak de balletjes 1 voor 1 plat en vul in het midden de gehakt vulling en daarboven de geraspte mozzarela. Maak de balletjes dicht en druk ze plat. Leg op de bakplaat. Besmeer ze met een kwastje nog 1 keer met olie. Daarna doe je ze onder in de oven. Draai de broodjes elke 5 minuten ongeveer om tot ze goed gebakken zijn.

Dit keer heb ik alle broodjes zo gerolt. Je gaat het bolletje plat maken tot het heel dun is. Dat doe je door olie erop te besprenkelen en dan steeds met je handen van binnen naar buiten smeren. Je legt de vullen dan in het midden in de lengte. Dus je doet nou niet alle vulling in het midden, maar van links naar recht in het midden. Je neemt dan de voorkant en doe je het over de vulling heen en rol je het op. Nu heb je een lange vorm en dan rol je het weer op en doe je de uiteinde aan de onderkant. Dep met je handen nog wat olie erover en laat ze rusten. De rest doe je allemaal hetzelfde als hierboven beschreven staat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten