RECEPTEN

maandag 19 september 2016

KIP bestilla




Benodigdheden:

1 pak filodeeg
3 kippen (goed schoongemaakt en in stukken gesneden)
8 grote uien fijngesneden
8 eieren
Een half bosje koriander (fijngesneden)
een half bosje peterselie (fijngesneden)

2 blokjes kipbouillon
2 teentjes knoflook (geoerst)
1 El Komijnpoeder
1 El Gemberpoeder
1 zakje saffraan 
1 tl peper
1 tl Ras Al7anout Marokkaanse kruidenmix
zout
1 tl Kaneel


-200 gr. amandelen (gepeld en gebakken of geroosterd en daarna gehakt)
-gesmolten boter om de deegbladen mee in te smeren.


Bereiding:

Verhit wat zonnebloemolie in een diepe pan en doe hier de stukken kip in. Terwijl de kipstukken aan het braden zijn voeg je de uien, knoflook, gehakte koriander en peterselie toe en je laat alles smoren samen. Na 5 minuten Voeg je de kruiden toe en  De kip laat veel vocht vrij úit zichzelf dus je hoeft als niet veel vocht bij toe te voeger. Doe er 400 ml water bij en laat het koken totdat de kip gaar is.


Tijdens het koken bereid je de amandelen voor. Je kookt de amandelen in wat water voor een paar minuten, daarna ontvel je ze en bak je ze in een scheutje olie goudbruin. Hak de amandelen dan zoals je het lekker vind. Je kant het heel fijn hakken of je hakt het dat je hele kleine stukjes hebt.


Als de kip gaar is haal je het met een spatel uit de pan en laat je het afkoelen op een bord.


Ondertussen maak je de saus voor de bestila. Klop de eieren in en kom en Doe de eieren in de saus en kook het op laag vuur. Roer het goed om, als de eieren gekookt zijn haal je de saus van het vuur en dan doe je het door een zeef. 


Snij de kipstukken in kleine stukjes en haal het kippevel en de botjes weg. Kip moet zo klein mogelijk gemaakt worden met de hand.



Pak de ontdooide filodeegbladen. Neem een bestilaschaal en keg er bakpapier op zodat je de bestilla zo op een bord kunt schiven. Leg er de eerste filodeegblaadje op Zie foto de helft moet uit de schaal hangen en smeer die goed in met olie/boter. Pak de volgende deeg en leg die erop tot zo een 4/5 bladen. Daarna vouw 1 filodeeg Door midden en leg die in ovenschaal zodat je een wat stevigere onderkant hebt. 


Strooi de helft van de gehakte amandelen op, doe er de kip-eiervulling op, doe er als laatst de andere helft van de amandelen op. vouw bladen die naar buiten hangen naar binnen en vet het weer goed in. . Bedek de bestilla met zo een 3 bladen en maak er een mooie ronde bestilla van en vet de bovenkant weer goed dicht. 


Bak de bestila goudbruin en lekker krokant in de oven op ong. 200c.


Als de bestilla klaar is dan leg je het op een bord en strooi je er poedersuiker en kaneel over en kan je het garneren met wat amandelen. Ik heb er geen poedersuiker en kaneel op gedaan omdat niet iedereen ervan houd, maar het oogt natuurlijk wel mooier ☺️


VOLG ME OP FACEBOOK: www.facebook.com/recepten01


Geen opmerkingen:

Een reactie posten