RECEPTEN

vrijdag 3 juni 2016

Makrod griesmeelkoekjes


Dit zijn Algerijnse griesmeelkoekjes makrod. Marokkaanse makrod smaakt anders dan Algerijnse. Ik hou eigenlijk niet zo van Marokkaanse makrod maar deze Algerijnse makrod is zeker voor herhaling vatbaar insha allah 😍 Het smaakt een beetje naar chebakia. Deze koekjes zijn echt heerlijk. Mijn vriendin is speciaal naar ons gekomen om het te maken zodat ik het kan opnemen en recept met jullie kan delen ☺️

Benodigdheden: 
wij hebben hier een kom gebruikt waar 1 liter in kan. Je krijg dan best wel veel ☺️ je kunt recept delen door 3

2 kommen Griesmeel
1 kom bloem
1 kom gesmolten roomboter
Snufje zout
1 kom water met 3 eetlepels rozenwater
Snufje bakpoeder
Misschien nog extra water

Bereiding:
Alle ingrediënten mengen tot je soepele deel hebt. Als je een bal maakt moet het zeg maar niet uielkaar vallen, maar moet ook geen harde bal zijn. Je hoeft het niet lang te kneden. Laat het 10 minuten rusten . Maak ondertussen de dadelvulling.


Benodigdheden vulling:
1 pak Dadelpasta (van Turkse winkel, omdat het zachter is dan van Marokkaanse winkel)
1 tl Kaneel
1 el water 
1 el Rozenwater 
2 el geroosterde sesam

Bereiding Dadelpasta:
Dadelpasta van Turkse winkel is veel zachter als die van Marokkaanse winkel. Als je toch Dadelpasta van de Marokkaanse winkel haalt moet je het eerst even stomen voordat je het kan gebruiken, zodat het en beetje zacht word. Je kneed de Dadelpasta door je handen met water nat te maken en een klein beetje water over Dadelpasta sprenkelen.

Maak je handen vochtig met olie en maak er dan lange slieren van. 30 cm ongeveer lang en ongeveer 1 cm dik.

Extra:
Rozenwater
Honing
Geroosterde Sesam

Bereiding:
Verwarm de honing. Je moet het niet laten koken. Als het vloeibaar is doe je er rozenwater en sesam bij en haal je het van het vuur.

Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding makrod:
Je pakt een stuk van griesmeeldeeg en maak je er een lange sliet van ongeveer 4 cm dik. Je maak het een beetje plat en dan doe je dadelvulling in het midden (lange sliert wat je net gemaakt hebt) je maakt het dan aan de bovenkant dicht en overtollige deeg doe je terug bij andere griesmeeldeeg. Je rolt het dan tot je een mooie sliert hebt van ongeveer 2,5 cm dik. Je druk met een makrod stempel op, daarna ga je met de stempel de bovenkant en onderkant een beetje aandrukken, zodat stukken allemaal gelijk zijn als je het gaat snijden. Snij het nu in stukjes en bak het in hete olie op middelmatig vuur tot het goudbruin is. Laat het dan even uitlekken en leg het voor 10 seconden ongeveer in honing. Haal het er dan uit en doe het in een zeef om weer uit te laten lekker. 

Ik hoop dat ik het goed genoeg heb uitgelegd. Als er nog vragen zijn kunnen jullie natuurlijk altijd alles vragen ☺️ op Facebook heb ik in 3 delen dit recept ook live opgenomen. Www.facebook.com/recepten01 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten