Zoals beloofd krijgen jullie beste deegrecept ter wereld 😂😂
Benodigdheden deeg
2 eieren voor in deeg
Half blokje verse gist of 1 zakje droge gist
1 el suiker
1 afgestreken eetlepel zout
150 ml yoghurt half vol 1,5 % kan je overal halen
150 ml olie
400 ml lauw warme melk
2 el boter
1 kg bloem
Bereiding:
Meng melk met gist in een ruime kom. Doe daarna suiker en alle vloeibare ingrediënten erbij. Meng het goed met een garde. Dan doe je zout erbij en bloem. Je kan 1 kg bloem er gelijk bij doen. Kneed het deeg tot je een zachte soepele deeg hebt dat niet plakt. Het kan zijn dat je nog ietsje meer bloem erbij moet doen maar eerst met 1 kg bloem kneden. Smeer je handen in met olie en maak een mooie bol van het deeg en laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft.
Ondertussen maak je vulling klaar. Mijn favoriet is met gehakt. Je doe bij ongeveer 600 gr gehakt 1 el tomatenpuree, peper zout, 1 tl paprikapoeder, 3 teentjes geperste knoflook, 1 el droge peterselie, half tl ras el Hanout. Meng alles goed en laat het even staan tot het deeg gerezen is.
Strooi wat bloem op tafel en maak van het deeg grote bollen. Ik het er 6 bollen uit gehaald. Rol het uit en snij het zoals je op foto kunt zien en vul het met gehakt of andere vulling die je lekker vind. Doe de zijkant een beetje naar binnen over het gehakt en rol het dan op. Bestrijk het met ei en strooi als je het wilt wat peterselie erover. Bak het goudbruin in de oven op 200 graden.
Je kunt het vullen met chocoladepasta, jam, spinazie, feta enz. enz.
#en nu allemaal gaan uitproberen 😂😂 en als je het gaat uitproberen laat weten of het gelukt is SUCCES ☺☺
Benodigdheden deeg
2 eieren voor in deeg
Half blokje verse gist of 1 zakje droge gist
1 el suiker
1 afgestreken eetlepel zout
150 ml yoghurt half vol 1,5 % kan je overal halen
150 ml olie
400 ml lauw warme melk
2 el boter
1 kg bloem
Bereiding:
Meng melk met gist in een ruime kom. Doe daarna suiker en alle vloeibare ingrediënten erbij. Meng het goed met een garde. Dan doe je zout erbij en bloem. Je kan 1 kg bloem er gelijk bij doen. Kneed het deeg tot je een zachte soepele deeg hebt dat niet plakt. Het kan zijn dat je nog ietsje meer bloem erbij moet doen maar eerst met 1 kg bloem kneden. Smeer je handen in met olie en maak een mooie bol van het deeg en laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft.
Ondertussen maak je vulling klaar. Mijn favoriet is met gehakt. Je doe bij ongeveer 600 gr gehakt 1 el tomatenpuree, peper zout, 1 tl paprikapoeder, 3 teentjes geperste knoflook, 1 el droge peterselie, half tl ras el Hanout. Meng alles goed en laat het even staan tot het deeg gerezen is.
Strooi wat bloem op tafel en maak van het deeg grote bollen. Ik het er 6 bollen uit gehaald. Rol het uit en snij het zoals je op foto kunt zien en vul het met gehakt of andere vulling die je lekker vind. Doe de zijkant een beetje naar binnen over het gehakt en rol het dan op. Bestrijk het met ei en strooi als je het wilt wat peterselie erover. Bak het goudbruin in de oven op 200 graden.
Je kunt het vullen met chocoladepasta, jam, spinazie, feta enz. enz.
#en nu allemaal gaan uitproberen 😂😂 en als je het gaat uitproberen laat weten of het gelukt is SUCCES ☺☺
Geen opmerkingen:
Een reactie posten