Benodigdheden:
Kipfilet
1 ui
1 paprika
1 tl kipkruiden
Half tl knoflookpoeder, paprikapoeder
Peper en zout naar smaak
1 tl sambal (harisa)
Rijst, bouillon, boter en zout
Bereiding:
Je doet een scheutje olie in de koekenpan en daar fruit je voor een paar minuten ui en paprika in. Daarna doe je kipfilet, sambal en kruiden bij en roer je het goed om. Doe er 200 ml water bij en kaat het op laag vuur pruttelen met deksel op de pan tot de kipfilet gaar is.
Ondertussen maak je de rijst klaar. Je doet een klontje boter in de bak en een kopje rijst. Je roert het goed om voor ongeveer 2 minuten. Doe er dan wat zout en groentebouillon bij en 2 kopjes water. Laat het op middelmatig vuur koken met de deksel op de pan. Als de rijst al het water heeft opgenomen haal je het van het vuur en laat je het nog even staan met deksel op de pan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten