RECEPTEN

zaterdag 8 augustus 2015

Maizena koekjes



250 gr roomboter
2 el suiker
1 vanillesuiker
2 eieren 
400 gr maizena (+extra als deeg te plakkerig is)
{{als je alleen die bolletjes maakt kan je een beetje bakpoeder bij doen maar dat hoeft niet}}

*extra chocoladepasta & gemalen cornflakes (voor die bolletjes)
*extra aardbeien jam, klein beetje chocolade en geroosterde gemalen noten (voor die schijfjes) 

Bereiding:
Maak van alle ingrediënten een zachte deeg. Het mag niet te plakkerig zijn. Zet het dan voor minuut of 10 in de koelkast. Rol het deeg dan uit tussen plastic folie, dat is makkelijker uitrollen. Dan haal je met een ronde of vierkante uitsteekvormpje vormpjes uit het deeg. Je kan deeg opnieuw uitrollen en gebruiken tot de plaat vol is. Bak het dan in een voorverwarmde over op 160 gr. Voor ongeveer een kwartier. Kijk voorzichtig of de onderkant een beetje bruin geworden is. Als de koekjes nog warm zijn, zijn ze nog heel zacht en breekbaar. Laat het daarom als het kan op de ovenplaat afkoelen.

Ik heb eerst een plaat met van die schijfjes gemaakt en wat over was heb ik in de koelkast gedaan en toen de schijfjes klaar waren bolletjes van gemaakt. 

Als de koekjes afgekoeld zijn, ga je de ja, Laten smelten. Je smeert dan op de platte kant van de koek wat jam en dan plak je er andere koekje erop met platte kant naar binnen. Je kan dan chocolade laten smelter en dan strepen over koekjes maken. Laat het dan goed afkoelen. Smeer dan aan de zijkant nog wat jam en rol voorzichtig in geroosterde noten. Laat het dan goed afkoelen.

Bolletjes maak je niet al te groot omdat door chocolade en cornflakes nog groter wordt. Laat wat chocoladepasta smelten en doe de bolletjes er 1 voor 1 in en daarna door cornflakes. Laat het dan ook afkoelen 😊😘

Hopelijk is het duidelijk vraag gerust als het niet duidelijk is 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten