RECEPTEN

donderdag 26 december 2013

Kip met rijst uit de oven


Benodigdheden:
Kipstukken
1 tl kipkruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
Halve tl kurkuma
Halve tl peper 
4 teentjes knoflook (geperst)
zout naar smaak
Scheutje olie
1 tl droge peterselie 
Half kipbouillon 

Voor de rijst
Klontje boter 
2 bekers rijst
Zout 

Bereiding: 
Doe alles voor de kip in een ovenschaal meng alles goed en dek het af met aluminiumfolie. Doe het in de oven op 220 graden voor ongeveer een half uurtje. Daarna kijk je voorzichtig of de kip een beetje gaar is en of er vocht in zit. Als er geen vocht in de schaal zit doe er dan 100 ml water in en laat het nog voor 20 minuten verder bakken. 

Je haalt de schaal uit de oven en doe je dat vocht in een kommetje. En doe er ook bouillon bij. Bak de kip dan onafgedekt tot het goudbruin uitziet. Ondertussen bereid je de rijst voor.

Smelt de boter in de pan. Als de boter gesmolten is doe je er rijst en zout bij. Roer het tijdens het bakken goed om. Bak het voor ongeveer 5 minuten.

Als de kip in de oven een kleurtje heeft gekregen. Dan haal je de kip uit de schaal. Kommetje saus doe je bij de rijst en verdeel je het over de schaal. Normaal omdat ik 2 bekers rijst heb doe ik 4 bekers water bij maar ik heb een kommetje saus erbij gedaan dus doe ik er nog 3 bekers water bij. Leg de kipstukken erboven op en bedek de ovenschaal. Ongeveer 15 minuten later kijk je of de rijst gaar is. Is de rijst gaar haal je alufolie eraf en laat je het nog voor 10 minuten in de oven. 

Je hebt dan hele lekkere rijst. Als je het op deze manier doet een beetje paella achtig maar zonder vis :) 






1 opmerking:

  1. Ik heb gemaakt en het is heerlijk ma sha Allah, ga zo door.

    BeantwoordenVerwijderen