RECEPTEN

woensdag 8 augustus 2012

Kipbriwats / pasteitjes


Benodigdheden:
1 hele kip
1 tl paprikakruiden, gember, ras el hanoet, knoflookpoeder
1 el kipkruiden
half tl peper
zout naar smaak
1 kipbouillon
half bosje koriander (fijn gesneden)
paar takjes bleekselderij (fijn gesneden)
4 uien 
Handje vermicelli
1 rol turkse filodeeg
kommetje water

Bereiding:
Snij de kip in stukken. Doe een scheutje olie in de pan en fruit daarin de fijn gesneden ui voor een paar minuten. Doe er de kipstukken bij en zout en laat het voor paar minuten bakken. Voeg dan alle kruiden bij de kip en roer het goed om. Doe er water bij tot de kip helemaal onder staat. Water mag ook net boven de kip uitkomen. Als het water begint te koken doe je er de kipbouillon bij. Laat het koken tot de kip goed gaar is en tot het bijna alle saus opgenomen heeft. Als je te weinig water bij de kip hebt gedaan kan je meer water bij de kip doen. 

Kook ondertussen de vermicelli met wat zout. Als de kip gaar is laat je het even afkoelen. Je haalt dan het vlees van de bot en maak je kleine stukjes van de kip met je handen. De vermecellie, kip en de saus meng je goed.

Je pakt dan de filo deeg en vouw je het open. Knip het in lange stukken. Ik heb het in 4 lange stukken geknipt kan ook 5 hoe meer stukken je knipt hoe kleiner je briwats worden.

Je legt dan vulling net iets boven het begin stukje. Het beginstukje doe je over de vulling.
Je drukt voorzichtig de vulling goed tijdens het vouwen. Je vouwt het dan naar rechts of naar links. Je krijgt dan het begin van je driehoekje. En vouw je het weer naar links dan naar rechts tot je bijna bij het einde bent.

Je doet wat water met je vingers en dan maak je de briwat dicht. Zet het aan de kant tot je klaar bent met de andere briwats. Je kunt de briwats bakken in de oven of bakken in olie. Ik heb ze in de olie gebakken. Je bakt ze dan tot ze goudbruin uitzien. Leg in de schaal keukenpapier zodat het alle olie 

kan opnemen als je de briwats uit de pan haalt. Als je ze in de oven wilt bakken besmeer je de bovenkant met boter en laat je ze in de oven tot ze  goudbruin zijn. 



2 opmerkingen: