RECEPTEN

zaterdag 16 oktober 2010

Kiprolletjes


Benodigdheden:

5 drumsticks
2 kleine uitjes
1 tomaatje
1 tl zwarte peper, gember, paprikapoeder
half zakje safraan
zout naar smaak
paar takjes koriander
1 pak bladerdeeg
1 eigeel


Bereiding:
Laat de bladerdeeg ontdooien.

Doe de gesnipperde uien in de pan met de ontvelde drumsticks en een scheut olie. Laat het voor ongeveer 10 minuten bakken. Voeg er dan de fijngesneden koriander, kruiden en de tomaat toe. Meng het goed en doe er water bij tot klein stukje van de kip bovenuit steekt, dus het moet niet helemaal onder water staan. Laat het ongeveer voor 15 minuutjes koken op hoog vuur en daarna doe je het vuur iets lager en kook je het tot de saus een beetje is ingedikt.

Je haalt de drumsticks dan uit de pan en zet de pan met het sausje in de koeling zodat het afkoelt en een beetje indikt. Je haalt het vlees van de bot en maak het heel fijn. Dan haal je de pan dan uit de koelkast en zeef je het. Wat in de zeef overblijft doe je bij de kip. Meng alles goed en dan ga je de bladerdeeg allemaal aan elkaar plakken aan de zijkant, zo heb je een lange stuk bladerdeeg. Je doet de vulling in het midden en dan ga je het rollen. De uiteinde moet aan de onderkant. Snij er dan stukjes uit. Bestrijk met eigeel en bak ze in de voorverwarmde oven op 200 graden.

1 opmerking:

  1. haaay zussie,

    dit ziet er lekker uit..
    wil je dat maken voor me als je volgende keer komt.. :D

    xx nadiaaa

    BeantwoordenVerwijderen