RECEPTEN

woensdag 23 juni 2010

Garnaal loempia's



Benodigdheden voor +- 20 loempia's:

filodeeg
2 wortels
2 uitjes
paar takjes peterselie
1 rode paprika
garnalen
mie
half tl zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder

Bereiding:
Bak de ui, wortels, paprika en peterselie op laag vuurtje. Doe er na ongeveer 10 min de kruiden bij. Voeg er een glas water toe. Laat het op zacht vuur ongeveer 10 min sudderen. Doe er de garnalen bij. roer het eventjes om en na paar minuten kun je de vulling van het vuur halen. Haal het vocht uit de pan. Vang het op in een schaal. Laat de mie erin zacht worden. Knip de mie klein en haal het uit het vocht en meng alles samen.

Je kunt als de vulling is afgekoeld de loempia's gaan maken.

1. Je legt vulling op het velletje
2. Vouw het van beneden naar boven
3. Van rechts naar links vouwen
4. Van links naar rechts vouwen
5. Eigeel of mengsel van meel en water smeren aan de bovenkant en dan dicht rollen

Als je nog filodeeg over hebt kun je het goed verpakt terug in de vriezer doen. De loempia's kun je ook ongebakken invriezen.

3 opmerkingen: