Benodigdheden vulling:
Gehakt
1 pot champignons fijn gesneden
1 rode paprika fijn gesneden
1 teentje geperste knoflook
2 middelgrote uien fijn gesneden
1 tl peterselie, paprikapoeder, gember
Als je van pittig houd ook tl chilipoeder
Half tl peper
Zout naar smaak
Groene olijven
Dit ideetje heb ik van kouzina djal sousou. En het is echt heel makkelijk en super lekker. Je kunt vullingen gebruiken wat je zelf lekker vind.
Bereiding:
Doe een scheutje olie in de pan en bak
Hierin de ui en paprika voor een paar minuten. Doe daarna champignons en knoflook erbij en bak het weer voor een paar minuten. Voeg gehakt en kruiden toe en bak het geheel tot gehakt gaar is. Roer het tijdens het bakken heletijd om. Op het laatst voeg je gesneden olijven toe en Laat je het afkoelen.
Benodigdheden en bereiding filodeeg:
1 pak filodeeg
3 eieren
200 ml olie
250 ml melk
Meng met een garde olie, melk en de eieren goed. Daarna besmeer je met een kwast ene kant van filodeeg en draai je het om en smeer je met een kwast ook de andere kant. Je vult filodeeg in het midden met gehakt, daarna vouw je beneden naar boven over de vulling en van boven naar beneden ook over de vulling. Rechterkant doe je naar het midden aan bovenkant vouwen en linkerkant doe je naar beneden in het midden vouwen.
Je bakt de pakketjes in een koekenpan zonder olie aan beide kanten goudbruin.
Binnenkort komen bereidingsfotos.
Recept maanbroodjes:
http://oumyounes.blogspot.nl/2013/02/maantjes-met-kipgehakt.html?m=1
Geen opmerkingen:
Een reactie posten