Deze red velvet is heerlijk. Ik gebruik altijd mijn standaard cake recept en heb daar nog een beetje cacao en rode kleurstof bij gedaan.
Ik gebruik hier een mok waar 200 ml in kan. 3/4 betekend drievierde dus net geen volle mok. Tl is theelepel, el is eetlepel
Benodigdheden:
3/4 mok suiker
3/4 mok zonnebloemolie
1 mok melk
2 mokken bloem
1 bakpoeder
1 vanillesuiker
3 el donkere cacao
kwart tl rode voedselkleurstof
3 middelgrote eieren
Krem Santi (Heb ik bij de Turkse winkel gehaald)
Bereiding: Bereid krem santi voor zoals het op de verpakking staat.
Verwarm de oven op 150 graden. De cake moet langzaam bakken.
Doe olie, suiker en vanillesuiker in een kom en mix het met een staafmixen voor een paar minuten. Doe dan melk erbij en mix het weer even door. Voeg de eieren toe en mix het weer voor een paar minuten. Doe dan 1 mok bloem en bakpoeder erbij en mix het weer een oaar minuten. Doe dan laatste mok bloem, cacao en kleurstof bij mix het tot een gladde massa. Het kan dat het donkerroze uitziet, dat is niet erg het word donkerder tijdens het bakken. Als je deeg te licht is doe je er nog een beetje rode kleurstof en cacao bij. Doe het beslag in een ronde bakvorm. Bak het dan in de oven voor ongeveer 50 minuten. Zet de oven ietsje hoger op 165 graden en laat het nog 10 minuten bakken.
Let goed op de oven, maar niet de oven open maken. Elke oven is anders. Als je ziet dat de cake te snel gaar word en heeft geen 50 minuten nodig zet het dan ietsje lager. En als je ziet dat de cake nog niet gestegen is na een half uur zet je het ietsje hoger.
Laat de cake dan afkoelen. Snij de bovenkant van de cake een klein stukje af en draai de cake om. Snij het dan door zodat je twee delen hebt, om de cake te vullen met Creme. Let wel op dat de cake goed afgekoeld is. vul de cake met Creme aan de binnenkant en buiten. Maak het glad met een spatel. Verkruimel dat stukje cake wat je afgesneden heb en versier daarmee de taart.
Laat het in de koelkast tot gebruik. De creme blijft ook buiten de koelkast heel lang goed, zelfs in warme ruimtes.