RECEPTEN

zaterdag 1 augustus 2015

Kippensoep



Deze soep maak ik best vaak. Het is een simpele gerecht, maar bij ons vind bijna iedereen het lekker. 

Benodigdheden:
8 kippenvleugels (door 2 gesneden)
1 tomaat of 3 of 4 el tomatenpuree 
1 ui (gesnipperd)
paar takjes peterselie (heel fijngesneden)
1,5 el zout
1 tl harirakruiden, gember & paprikapoeder
snufje peper
Iets minder dan de helft Marokkaanse soepkom meel
1 blokje kippenbouillon
Vermicelli 

Bereiding:
Doe een scheutje olie in de soeppan en voeg de kippenvleugels, ui en zout toe. Bak het voor een paar minuten.

Doe er dan de tomaten/tomatenpuree, peterselie en de kruiden erbij en laat het weer voor een paar minuten bakken. Roer ondertussen goed om, zodat het niet aan de bodem van de pan gaat plakken. Daarna doe je er 3 liter water bij.

Maak een papje van meel met water en doe dat ook in de pan. Als het begint te koken verkruimel je de kippenbouillon en doe je het ook in de pan. Roer even alles goed om en laat het op middelmatig vuur voor ongeveer een half uurtje koken. Je doet nu de vermecelli in de pan en laat je het verder koken tot de vermecelli gaar is.

Dit is een heerlijke cremige soep ☺️

Geen opmerkingen:

Een reactie posten