#visbestilla
Zo de visbestilla is klaar. De vulling is lekker alleen buitenkant ziet er niet zo mooi uit ☺☺
benodigdheden
500 gram verschillende soorten vis. Ik heb een bak gehaald bij de makro.
300 gr ongeveer gepelde garnalen
1 visfilet maakt niet uit wat voor visfilet
10 surimisticks in kleine blokken gesneden. je kan meer of minder gebruiken tijdens het bakken worden surimisticks zacht.
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook geraspt
paar takjes fijn gesneden peterselie
zout en peper naar smaak
1 tl kipkruiden van de kipboer haha
1 tl paprikakruiden
1 tl gember
handje chinese mie
1 rol filodeeg
Bereiding
Doe een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan en bak daarin voor een paar minuten de ui. daarna doe je er knoflook bij en bak je het ook nog even bij. Voeg dan de vis toe en de kruiden. Let wel op als je geen verse vis gebruikt dat je vis ontdooid is, anders laat het te veel vocht los tijdens het bakken. Bak het geheel tot de vis bijna gaar is. ondertussen doe je de mie in kokend water leggen tot het zacht is. Breek voor dat je de mie in het water legt in kleine stukken. als de mie klaar is laat je het uitlekken en doe je het bij de vis. Roer alles goed om en laat het even afkoelen.
Je pakt dan een ronde ovenschaal en doe je daar bakpapier in. je maakt filodeeg open en snij je het door midden. Je legt dan elke vel in het midden de rest van de vel moet over de schaal hangen. Als hele schaal bedekt is aan de buitenkant dan besmeer je alles goed met boter en doe je de vulling in het midde. Je vouwt dan alles naar het midden toe. doe dan nog aan de bovenkant een paar vellen filodeeg om het af te werken en besmeer het weer goed met gesmolten boter. Bak het in de oven op 200 graden tot het goudbruin uitziet.
Versier het dan met citroen en garnalen.
Zo de visbestilla is klaar. De vulling is lekker alleen buitenkant ziet er niet zo mooi uit ☺☺
benodigdheden
500 gram verschillende soorten vis. Ik heb een bak gehaald bij de makro.
300 gr ongeveer gepelde garnalen
1 visfilet maakt niet uit wat voor visfilet
10 surimisticks in kleine blokken gesneden. je kan meer of minder gebruiken tijdens het bakken worden surimisticks zacht.
1 ui gesnipperd
3 teentjes knoflook geraspt
paar takjes fijn gesneden peterselie
zout en peper naar smaak
1 tl kipkruiden van de kipboer haha
1 tl paprikakruiden
1 tl gember
handje chinese mie
1 rol filodeeg
Bereiding
Doe een scheutje zonnebloemolie in een ruime pan en bak daarin voor een paar minuten de ui. daarna doe je er knoflook bij en bak je het ook nog even bij. Voeg dan de vis toe en de kruiden. Let wel op als je geen verse vis gebruikt dat je vis ontdooid is, anders laat het te veel vocht los tijdens het bakken. Bak het geheel tot de vis bijna gaar is. ondertussen doe je de mie in kokend water leggen tot het zacht is. Breek voor dat je de mie in het water legt in kleine stukken. als de mie klaar is laat je het uitlekken en doe je het bij de vis. Roer alles goed om en laat het even afkoelen.
Je pakt dan een ronde ovenschaal en doe je daar bakpapier in. je maakt filodeeg open en snij je het door midden. Je legt dan elke vel in het midden de rest van de vel moet over de schaal hangen. Als hele schaal bedekt is aan de buitenkant dan besmeer je alles goed met boter en doe je de vulling in het midde. Je vouwt dan alles naar het midden toe. doe dan nog aan de bovenkant een paar vellen filodeeg om het af te werken en besmeer het weer goed met gesmolten boter. Bak het in de oven op 200 graden tot het goudbruin uitziet.
Versier het dan met citroen en garnalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten