RECEPTEN

maandag 10 augustus 2015

Jam koekjes

Benodigdheden:
Snufje zout
400 gr meel
250 gr boter
Gemalen Amandelen of andere noten
4 eigeel (eiwit ervan later nodig)
150 gr suiker

Aardbeienjam

Bereiding:
Maak deeg van de benodigdheden behalve van eiwit, amandelen en jam. Maak er dan kleine balletjes van en druk het een klein beetje plat. Doe het dan door eiwit  en druk het in gehakte amandelen. Druk dan in het midden voorzichtig met je vinger en vul het met een kleine lepel met jam. Leg het dan op de bakplaat met bakpapier. Als je klaar bent bak je de koekjes in voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Als je de koekjes uit de oven haalt, laat ze dan nog even op de bakplaat afkoelen omdat ze dan nog zacht zijn.

Je hoeft in deze koekjesrecept geen bakpoeder te gebruiken. 





2 opmerkingen: