Dit deegrecept:
benodigdheden deeg: 1 pakje gist, 11 El olie, 1 ei, 200 ml lauwe melk, 500 Gr bloem, 1 tl suiker, 1 tl zout
je doet alles in een kom en meng je het even met een lepel.
je doet wat bloem op tafel en dan ga je het kneden tot deeg soepel en zacht is. je hoeft niet lang te kneden als het deeg zacht aanvoelt is het klaar.
je maakt er een bol van en doe je het in een kom laten rijzen tot deeg zich verdubbeld heeft
tonijnvulling: 1 tl Sambal, 1 tl tomatenpuree, peper en zout naar smaak, tl droge peterselie, 1 blik tonijn op water, 1 paprika, 1 ui, 1 tl paprikapoeder, 1 tl knoflookpoeder, geraspte kaas
ui en paprika bak je voor een paar minuten, dan doe je er kruiden tomatenpuree en sambal bij
als je alles een paar minuten hebt gebakken haal je pan van het vuur en doe je er uitgelekte tonijn bij en meng je het goed.
Je maakt bolletjes van het deeg ter grote van een ei ongeveer je rolt 1 bolletje uit en vul je in het midden met tonijn en geraspte kaas.
Je doet de zijkanten bij elkaar en druk je het dicht, draai het dan om en druk het een beetje plat.
Snij de bolletjes zoals je op de foto kunt zien. Draai dan elke stukje om. Besmeer het met ei en doe er wat gedroogde peterselie in het midden. Bak ze in voorverwarmde oven op 220 graden tot ze goudbruin zijn. Ik heb het helaas te lang in de oven gedaan waardoor ze beetje donker zijn, maar het smaakte wel goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten