RECEPTEN

zondag 9 augustus 2015

Aardappel/gehakt ovenschotel




Benodigdheden:
Geraspte kaas of plakjes kaas
500 gr gehakt
1 ui (in kleine blokjes) of bosui 2
1 rode paprika (in kleine blokjes)
paar takjes fijn gesneden koriander
1 tl paprikapoeder, komijn, vleeskruiden & gember
half tl peper
zout naar smaak
Ik doe er soms ook champignons bij

Bereiding:
Doe een scheutje olie in de koekepan en fruit daarin de ui en de rode paprika tot het zacht is. 

Daarna doe je er gehakt bij en zout en bak je het tot het gehakt gaar is. Je doet er dan de rest van de ingredienten erbij en bak het nog even voor 5 minuten. Ondertussen bereid je de aardappelpuree voor.

Benodigdheden & bereiding aadappelpuree:
Ik heb kant en klare aardappelpuree gebruikt 
2 pakjes aardappelpuree waarbij je alleen water en zout bij hoeft te doen. 
half pakje boter
1 tl nootmuskaat

Je kan ook aardappels koken met schil. Als ze gekookt zijn dan schillen en pureren. Beetje boter zout en nootmuskaat bij en klaar voor gebruik. 

Bereid de aardappelpuree zoals op het verpakking staat en meng alles door elkaar. Je doet dan in de ovenschaal de helft van de aardappelpuree en maakt het gelijk. Daarna doe je de gehakt erover en dan weer de aardappelpurree. Maak de bovenkant gelijk en strooi daar geraspte kaas over. Doe het in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas gesmolten is.

Vul de ovenschaal niet tot de rand omdat de aardappelpuree zich uitzet in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten