RECEPTEN

zaterdag 23 maart 2013

Tajine met kipgehakt en zoete saus

Benodigdheden:
Kipgehakt
1 tl ras el hanout
1 tl paprikapoeder
Snufje peper
Zout naar smaak
1 tl vegeta
Halve rode paprika fijn gesneden
1 kleine ui fijngesneden
2 el zoete loempiasaus
1 tomaat in blokjes gesneden

Bereiding:
Meng de kruiden met de kip. Doe in een tagine scheutje olijfolie en bak de ui en paprika tot het zacht word. Maak balletjes van kipgehakt en doe het ook in de tagine. Doe er nog 1 tl ras el hanout bij en 150 ml water en laat het op middelmatig vuur pruttelen. Als het gehakt gaar is doe je er loempiasaus bij en laat het nog even verder pruttelen. De saus word iets dikker ervan en krijgt een iets zoete smaak. Op het laatst als de tagine klaar is doe je er olijven bij.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten