RECEPTEN

vrijdag 3 februari 2012

Gevulde msemen met gehakt


Volgende keer Insha Allah maak ik voorbereidings foto's.

Benodigdheden:
2 volle soepkommen meel
2 handjes vol griesmeel
snufje gist (droge gist)
tl zout
Lauw warm water om mee te kneden

(100 gram gesmolten boter en klein beetje zonnebloem olie in een kom)

Bereiding:
Doe alles in een kom en meng alles goed met een lepel. Laat het dan tien minuten staan op een warme plaats. Ga het dan heel goed kneden tot een soepele deeg. Hoe langer je kneed hoe beter het is.

Je gaat dan op je werkblad een klein beetje olie smeren en maar je handen ook nat met olie en maak bolletjes van het deeg. Hoe groter je de bolletjes maakt hoe grotere msemen je krijgt.

Laat de bolletjes tien minuten ongeveer rusten. Je doet dan weer een klein beetje olie op je werkplaats smeren en dan pak je de eerste bolletje en dat maak je helemaal plat. Doe er steeds een paar druppels olie erop, zodat het makkelijker gaat. Het moet heel dun zijn. Je vouwt dan van voor naar het midden toe. Je doet wat vulling op verspreiden en plat maken met je hand en dan doe je achter naar midden en dan links naar midden en rechts naar het midden.

Je laat het dan op werkplaats liggen, totdat je alle bolletjes hebt gehad. Je gaat dan pizzapan verwarmen en daar doe je een scheutje olie in. Je pakt het eerst msemenpakketje en je maakt het weer plat en dat leg je dan in pizzapan (of een andere grote koekepan). Je doet met je handen een paar druppels olie op de bovenkant en draai je het na een paar minuten weer om. Draai het regelmatig om tot het de goeie kleur heeft en goed gebakken is.

Zo ga je verder met alle msemenpakketjes.

Vulling:
200 gram gehakt
1 ui (gepureerd)
1 kleine tomaat (gepureerd)
scheutje olijfolie
half tl peper
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
paar takjes fijn gesneden koriander

Bereiding: Je mengt alles en ga je het goed kneden.

10 opmerkingen:

  1. kun je me aub ook zeggen hoeveel water je juist gebruikt. Ben beng voor misslukking en ben zelf geen keukenprinses :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe er beetje voor beetje water bij tot ik een soepele deeg krijg die niet meer plakt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. waar staan de spukken die je moet mee-nemen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. HOEVEEL MSEMEM KUN JE ERMEE MAKKEN

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Moet het gehakt etc niet eerst gebakken worden alvorens het in lemsenen geplaatst wordt?

    BeantwoordenVerwijderen