2 soepkommen bloem
Kwart soepkom fijne griesmeel
1 pakje gist
Half pakje bakpoeder
2 tl suiker
1 tl zout
Bereiding:
Alle droge ingrediënten meng je door elkaar. Voeg beetje voor beetje warm water toe en meng het met een lepel tot het deeg niet meer plakt en kneed daarna met je handen tot een soepel deeg. Laat het op een warme plaats rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft. Maak dan een lange sliert van het deeg en snij het in 12 stukken. Maak bolletjes van het deeg en laat het nog 10 minuten rijzen.
Rol de bolletjes dan allemaal uit en begin daarna met bakken.Als je een schijf in de pan hebt gedaan draai je het meteen om en druk je met een spatel voorzichtig aan de bovenkant. Draai het steeds om tot het een mooi goudbruine kleurtje heeft en bol word. Leg het dan oo een handdoek zodat het niet nat word van de vocht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten