Benodigdheden:
300 gram meel
200 gram griesmeel (geen grove)
10 gram zout
1 zakje gist
Half tl bakpoeder
circa 370 ml lauw water.
extra griesmeel voor het bestrooien
Bereiding:
Doe alles bij elkaar in een kom en kneed het goed door. Ik heb als in deegmachine gedaan en ongeveer 10 minuten laten kneden. Laat het deeg 45 minuten rijzen en maak er daarna 3 bollen.
Draai het deeg om rol het door een beetje griesmeel.
Laat de stokbroden weer 10 minuten rusten en herhaal weer het hele proces van vouwen. Rol het deeg uit tot de door jouw gewenste lengte van de stokbrood. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik heb zo'n plaat gebruikt voor stokbrood. Dat heb ik Een keertje bij de xenos gehaald.
Laat de broden 45 minuten rijzen. Ongeveer 5 minuten voor dat het gerezen is Verwarm je de oven voor op 230 graden. Snijd het deeg met een mes een aantal keren in. Leg onderin de oven een schaal met kokend water, zodat je Een mooie korst krijgt.
Bak het brood af in ongeveer 20 minuten. Laat ze dan op een rooster afkoelen.
bedankt voor al je recepten, ik ga er in sha allaah een paar uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenMoet je die schaal met kokend water erin laten tijdens het brood bakken?
BeantwoordenVerwijderenJa gewoon in de oven laten zuster
Verwijderen