RECEPTEN

vrijdag 23 oktober 2015

Ossenstaart met sperziebonen en aardappels


Benodigdheden:
Ossenstaart
5 aardappels (door 3 delen)
Sperziebonen
1 tomaat (ontveld en in blokjes gesneden)
Paar takjes koriander (fijngesneden)
1 ui (halve ringen gesneden)
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl komijn
1 tl kurkuma
Peper en zout
1 tl ras el hanout (Marokkaanse kruidenmengsel, als je dat niet hebt doe je een kwart tl kerrypoeder erbij)

Bereiding:
Je doet een scheutje zonnebloemolie en een scheutje olijfolie in de pan. Daarna doe je ui, vlees en zout  in de pan en laat je het even bakken voor een paar minuten met deksel op de pan. Daarna doe je er tomaat, koriander en kruiden bij het vlees. Roer alles goed om en laat het nog even bakken. Doe dan water in de pan tot het vlees net niet onder water is. Laat het koken tot vlees bijna gaar is. Ik kook meestal in een snelkookpan. Heb je geen snelkookpan hou de pan dan in de gaten dat het niet alle vocht opgenomen heeft. Als het vlees bijna gaar is doe je er sperziebonen en aardappels bij. Laat her geheel op middelmatig vuur koken tot de groentes gaar zijn. 

Serveer het dan meteen in een grote bord. Bsaha Smakelijk eten ☺️

Geen opmerkingen:

Een reactie posten