#2 pizza met gehakt 1 met #tonijn
Deeg:
500 Gr bloem
Half blokje verse gist in beetje warm water doen (verse gist rijst sneller)
1 tl zout
4 El olijfolie
Water tot je stevige zachte deeg hebt
Je mengt alles goed en dan kneedt je het tot je deeg zacht en niet meer plakkerig is. Je laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft.
Je deelt deeg door 2 of 3 daarna doe je wat bloem op werkplaats en dan rol je de bollen ongeveer half cm dik. Het word dikker in de oven, het ligt er dus aan hoe dik je pizza wilt. Je doet tomatensaus over en geraspte kaas en dan wat je lekker vind.
Ik heb tonijn, paprika, ui, olijven, champignon enz op gedaan wat ik lekker vond. Ik heb 1 met gehakt gemaakt. Gehakt heb ik met gesnipperde ui en wat zout en peper gebakken tot gehakt gaar was.
Tomatensaus:
1 blik gehakte tomaten
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
Snufje peper
1 tl oregano
Alles mixen met een staafmixer en klaar is Kees ☺
Deeg:
500 Gr bloem
Half blokje verse gist in beetje warm water doen (verse gist rijst sneller)
1 tl zout
4 El olijfolie
Water tot je stevige zachte deeg hebt
Je mengt alles goed en dan kneedt je het tot je deeg zacht en niet meer plakkerig is. Je laat het rijzen tot het deeg zich verdubbeld heeft.
Je deelt deeg door 2 of 3 daarna doe je wat bloem op werkplaats en dan rol je de bollen ongeveer half cm dik. Het word dikker in de oven, het ligt er dus aan hoe dik je pizza wilt. Je doet tomatensaus over en geraspte kaas en dan wat je lekker vind.
Ik heb tonijn, paprika, ui, olijven, champignon enz op gedaan wat ik lekker vond. Ik heb 1 met gehakt gemaakt. Gehakt heb ik met gesnipperde ui en wat zout en peper gebakken tot gehakt gaar was.
Tomatensaus:
1 blik gehakte tomaten
1 tl zout
1 tl knoflookpoeder
Snufje peper
1 tl oregano
Alles mixen met een staafmixer en klaar is Kees ☺
Geen opmerkingen:
Een reactie posten