Benodigdheden:
Lamsvlees / ossenstaart
1 el tomatenpuree
1 gesnipperd uitje
1 tl paprikapoeder, komijn, gember, kurkuma
half tl peper
zout naar smaak
paar takjes fijn gesneden koriander
Halve rund bouillon
1 grote blik kikkererwten (anders zelf 1 dag van te voren kikkererwten laten weken, smaakt veel beter)
1 grote blik kikkererwten (anders zelf 1 dag van te voren kikkererwten laten weken, smaakt veel beter)
1 handje rijst (dat hoeft niet perce)
Doe een scheutje olie in de pan en ook de ui en lamsvlees of ossenstaart en Bak het voor 5 minuten. Doe er dan de koriander, tomatenpuree en kruiden bij en laat het weer voor 5 minuten bakken. Doe er dan geweekte kikkererwten en ruim water bij tot het vlees onderstaat.
Is de ossenstaart gaar dan doe je rijst, kikkererwten (als je kikkererwten uit blik gebruik) en de bouillon erbij. Laat het nog voor ongeveer 20 minuten op middelmatig vuur met deksel sudderen tot de saus een beetje ingedikt is en de kikkererwten gaar zijn.
(Als je geen snelkookpan gebruikt, gebruik dan kikkererwten uit blik anders is kooktijd heel lang)
Je kunt in plaats van rijst ook 1 aardappel in blokjes gesneden erbij doen ☺️
Op deze foto heb ik kikkererwten met koeiepoten (ker3in) gemaakt is op zelfde manier alleen zonder rijst ☺️
Geen opmerkingen:
Een reactie posten