#ghribia
Benodigdheden:
1 theeglas sesam (geroosterd)
1 theeglas gemalen amandelen
1 theeglas gemalen hazelnoten
1 theeglas olie
1 theeglas suiker
1 vanille suiker
1 bakpoeder
Snufje zout
Half tl kaneel
100 gr boter
+- 500 gr bloem
Extra amandelen + poedersuiker
Bereiding:
Doe alles in de kom behalve wat je extra nodig hebt, dus behalve amandelen en poedersuiker. Meng het goed tot je er balletjes van kan maken. Is het te droog dan kan je nog heel klein beetje olie bij doen.
Je maakt balletjes van het deeg en rol je het in poedersuiker. Als je wilt kan je nog voorzichtig een amandel erop drukken.
Bak het in een voor verwarmde oven op 200 voor ongeveer 15 minuten.
Laat ze niet te lang in de oven staan anders worden ze te hard.
#als deeg te droog is doe je er beetje voor beetje meer olie bij tot je er balletjes van kunt maken
#amandelen heb ik beetje ingedrukt toen de koekjes 10 minuten in oven zat. Dan is het deeg wat zachter. Wel voorzichtig indrukken anders breekt het koekje.
#laat koekjes goed afkoelen voordat je ze van bakplaat afhaalt anders gaan de koekjes kapot omdat ze dan nog niet hard genoeg zijn.
Benodigdheden:
1 theeglas sesam (geroosterd)
1 theeglas gemalen amandelen
1 theeglas gemalen hazelnoten
1 theeglas olie
1 theeglas suiker
1 vanille suiker
1 bakpoeder
Snufje zout
Half tl kaneel
100 gr boter
+- 500 gr bloem
Extra amandelen + poedersuiker
Bereiding:
Doe alles in de kom behalve wat je extra nodig hebt, dus behalve amandelen en poedersuiker. Meng het goed tot je er balletjes van kan maken. Is het te droog dan kan je nog heel klein beetje olie bij doen.
Je maakt balletjes van het deeg en rol je het in poedersuiker. Als je wilt kan je nog voorzichtig een amandel erop drukken.
Bak het in een voor verwarmde oven op 200 voor ongeveer 15 minuten.
Laat ze niet te lang in de oven staan anders worden ze te hard.
#als deeg te droog is doe je er beetje voor beetje meer olie bij tot je er balletjes van kunt maken
#amandelen heb ik beetje ingedrukt toen de koekjes 10 minuten in oven zat. Dan is het deeg wat zachter. Wel voorzichtig indrukken anders breekt het koekje.
#laat koekjes goed afkoelen voordat je ze van bakplaat afhaalt anders gaan de koekjes kapot omdat ze dan nog niet hard genoeg zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten