RECEPTEN

zondag 8 december 2013

Kikkererwten met rijst


1 blik kikkererwten 
1 volle hand rijst 
1 ui fijngesnipperd
1 teentje knoflook geperst 
Kipfilet in kleine stukjes 
Halve kipbouillonblokje
1 tl paprikapoeder, gember, 
Halve tl kurkuma, komijn
Zout en peper naar smaak
Paar takjes fijngesneden koriander

Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in de pan en doe er alle kruiden, ui, knoflook en kip bij. Bak het voor een paar minuten tot kipfilet beetje gaar is. Doe er dan rijst bij en bak het eventjes mee. Daarna doe je er water bij tot kip onderstaat, bouillon en kikkererwten en laat je het koken met deksel op de pan tot de saus een beetje ingedikt is en alles gaar is. 

Het is heel snel gaar omdat ik kikkererwten uit blik heb gebruikt, dus je laat het ongeveer een kwartier koken tot rijst gaar is. Heb teveel water gebruikt doe dan deksel eraf en laat het verder koken. Bij te weinig water doe je wat meer erbij :)


1 opmerking: