RECEPTEN

donderdag 9 mei 2013

Tajine met kipgehakt




Benodigdheden / bereiding:
Kipgehakt kruiden met half tl paprikapoeder, gember, ras el hanout, zout en mespuntje peper. Alles goed mengen en balletjes ervan maken. Kipgehakt is een beetje plakkerig maak je handen vochtig met water dan gaat het makkelijker om bolletjes te maken.

Snijd de aardappels in 4 delen en snij de ui fijn. Doe er een klein scheutje olie bij en kruid et ook met de bovenstaande kruiden. Leg het in de tagine. Leg daarbovenop de gehaktballen. Snij een gegrillde paprika in smalle reepjes en leg dat er ook bovenop. Strooi er nog wat peterselie over en leg de tagine op zo'n ijzeren Marokkaanse pan zodat de tagine niet gaat barsten en niet aanbrand. 

Kook het op middelmatig vuur tot de aardappelen gaar zijn.

Je hoeft er geen water bij te doen omdat er door de stoom in de tagine vanzelf vocht vrij komt in de tagine. 

Join us on facebook: www.facebook.com/oumyounes01

Geen opmerkingen:

Een reactie posten