RECEPTEN

zaterdag 16 februari 2013

Gehaktsoep

Benodigdheden:
300 gr gehakt
half pakje tomatensoep
3 el tomatenpuree
halve soepkom meel
1 runderbouillon
1 kleine gesnipperde ui
Zout naar smaak
mespuntje peper
1 et harirakruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
handje vol vermicceli

Bereiding:
Doe een scheutje zonnebloemolie in de soeppan en fruit hierin de ui. Daarna doe je de gehakt erbij en maak je het los met een houte lepel en roer je het heletijd om. Na ongeveer 5 minuten doe je er alle kruiden bij. roer het goed om. Je vult dan de pan halfvol met water en laat je het koken. Maak ondertussen het meelpapje, door meel en halve pake soep te mengen met water, zodara het water kookt doe je het meelpapje erbij. Laat het voor 20 minuten koken, doe dan bouillon erbij en vermicelli. Laat het nog 10 minuten koken en dan is het klaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten