Benodigdheden:
1 pak filodeeg
klein pakje garnalen
300 gr verschillende vissoorten (in een zak)
1 zak bamigroente
1tl ras el hanout (mengsel marokkaanse kruiden)
1tl gember
1tl komijn
1tl paprikapoeder
zout naar smaak
Mie / of dunne vermecelli
Bereiding:
Doe een scheutje olie in de koekepan en bak daarin de bamigroente voor ongeveer 15 minuten. Doe dan de vis en kruiden erbij en bak het op zacht vuurtje nog 15 minuten.
Bereid ondertussen de Mie voor zoals op de verpakking staat. En als het zacht is knip je het in stukken. Ik heb vermecelli gebruikt en gekookt in water met beetje zout. Toen het gekookt was heb ik water weggedaan en bij de vismengsel gedaan.
Als je alles bijelkaar hebt gedaan dan laat je het even afkoelen.
1. Je legt vulling op het velletje
2. Vouw het van beneden naar boven
3. Van rechts naar links vouwen
4. Van links naar rechts vouwen
5. Eigeel of mengsel van meel en water smeren aan de bovenkant en dan dicht rollen
Als je nog filodeeg over hebt kun je het goed verpakt terug in de vriezer doen. De loempia's kun je ook ongebakken invriezen. Doe dan wel bakpapier er tussen steeds zodat het niet aanelkaar plakt. En je moet het gevroren bakken, want als je het eerst laat ontdooien dan gaat het kappot tijdens het bakken.
Ziet er heerlijk uit. <3
BeantwoordenVerwijderenx