RECEPTEN

zaterdag 30 juli 2011

Gehaktballen met rijst


Benodigdheden:
1 middelgrote ui fijngesneden
1 tomaat
kwart tl peper
1 tl paprikapoeder, komijn, gember
paar takjes fijn gesneden koriander
Zout naar smaak
half kopje rijst
ongeveel 400 gr gehakt
Half bouillonblokje (rund)

Bereiding:
Doe een scheutje olie bij het gehakt. Daarna doe je de helft van de kruiden bij het gehakt, dus half tl paprikapoeder, komijn en gember en heel klein beetje peper en zout. Doe er ook fijngesneden koriander bij. Meng alles heel goed en maak er kleine bolletjes van. Doe in een koekepan een scheutje olijfolie. Fruit daarin de ui. Doe er daarna de klein gesneden tomaat (zonder vel) erbij. Laat het even pruttelen en doe er dan de rest van de kruiden en wat zout in de pan. Voeg het gehakt toe. Na ongeveer 5 minuten doe je er water bij ongeveer 1 kopje water, bouillon en rijst. Laat het op laag vuur zachtjes de rijst gaar worden. Als de rijst nog niet gaar is en het heeft alle water opgenomen kun je een klein beetje water erbij doen.

2 opmerkingen: